Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Detail

Cestování obytným vozem – skvělá idea!

24.05.2021


Stále jsme do značné míry ovlivněni přetrvávající koronavirovou pandemií, která hodila cestování do tradičních ubytovacích zařízení klacky pod nohy. Pokud tedy hledáte způsob, jak trávit víkendy nebo dovolenou společně s rodinou či přáteli, cestování obytným vozem pro vás může být tou nejlepší volbou. Kdo si jednou vyzkouší cestovat s vlastním (a samozřejmě i půjčeným) obytným vozem, nechce už jinak. A proč tomu tak je?

 

Obytný vůz jako symbol svobody

Svoboda a nezávislost – to jsou první dvě slova, která se nám v souvislosti s tímto druhem cestování vybaví. Spontánně se rozhodujete, kam pojedete, a proto nemusíte pečlivě plánovat každý detail svého itineráře. S obytným vozem prostě objevujete nová místa a pokud se vám některé z nich zalíbí o něco více než ostatní, jednoduše na něm zůstanete třeba i po zbytek dovolené. Rozhodovat se také můžete podle momentální nálady nebo aktuální situace v jednotlivých regionech (rok 2020 nás naučil)! A neomezí vás ani počasí, protože tomu špatnému jednoduše “ujedete”.

 

Přirozená izolace a žádné davy lidí

Další výhodou cestování obytným vozem je to, že se nepohybujete v davech lidí. Vůz vám automaticky poskytne izolaci a vy se tak snadno distancujete od ostatních lidí a neohrozíte sebe ani okolí. Jednoduše utečete masovému turismu a vyhnete se letištím, velkým hotelům či jiným místům s vysokou koncentrací lidí. Při kempování lehce narazíte na místa, kde můžete být sami (pokud samozřejmě budete chtít). Na vaší cestě nemusíte navštěvovat ani obchody či výdejní okénka, protože téměř všechny naše vozy mají i vlastní kuchyňku. Takže stačí nakoupit první zásobu potravin a vyrazit. 

 

Pohodlné cestování

I v obytném voze se můžete cítit jako doma. Jen si představte, jak si vaříte svá oblíbená jídla v kuchyni a pozorujete při tom krásy přírody. Samozřejmostí je i sprcha a toaleta, takže se můžete plně věnovat svým hygienickým potřebám. Nikdo přece nechce hledat nějaké keře uprostřed ničeho. Cestovat můžete i se všemi sportovními potřebami stále při ruce. Po náročném dni si pak v klidu odpočinete v posteli, která je podobná komfortu vašeho domova či hotelového pokoje. Zkrátka máte svůj vlastní mini apartmán na kolech.

 

Kvalitně strávený volný čas

Cestování v obytném voze je výbornou příležitostí k tomu strávit kvalitně svůj čas s partnerem, rodinou či přáteli. Utužíte své vzájemné vztahy, odreagujete se a vyčistíte si hlavu od každodenních starostí, negativní energie a stresu. Každá nová zkušenost vás sice může vyvést z komfortní zóny, ale otevře vás novým úžasným zážitkům. Poznáte spoustu nových míst a naučíte se plno užitečných věcí.

 

Tak co, přesvědčili jsme vás, že je cestování obytným vozem skvělá idea?

Login