Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Detail

Cestování s dětmi v obytném voze

04.06.2021

Cestování s dětmi může být někdy náročné, ale zároveň je to také spousta zábavy. Většina dětí bude cestu obytným vozem považovat za úžasné dobrodružství, zvláště pokud nikdy obytňákem nejely. Podívejte se na naše tipy, jak si dovolenou s dětmi v obytném voze co nejvíce užít.

 

Vyberte vhodný kemp či místo na parkování

Ne všechny kempy a karavanová stání jsou stejné a obzvláště s dětmi je důležité najít ten pravý. Chodíte rádi na túry a trávíte spoustu času venku? Najděte kemp v okolí turistických tras. Sportujete? Najděte kemp v blízkosti cyklostezky či sportovního areálu. Nezapomeňte také zjistit, kde a jak si děti mohou v této oblasti bezpečně hrát. Různá místa jsou vhodná pro různé rodiny, a proto je třeba vždy zvážit, jakým stylem chcete kempovat. Vhodný kemp můžete najít například díky recenzím cílových destinací.

 

Zavazadla balte s rozumem 

I když máte v obytném voze mnohem více prostoru, než byste měli na tradiční cestě osobním autem, nevozte s sebou zbytečnosti. Nejenže váš vůz má hmotnostní limit na to, kolik uveze, ale vaše cesta nemusí být s tolika věcmi pohodlná. Děti přes den vytahají všechny své hračky a vy pak mezi nimi musíte kličkovat. Pokud máte po cestě kempy, které nabízejí zapůjčení sportoviště nebo sportovního vybavení, rozhodně toho využijte. Děti si mohou užít jízdu na koloběžkách nebo si zahrát nějakou míčovou hru. To stejné platí o oblečení, protože ve spoustě kempů je k dispozici pračka.

 

Naplánujte aktivity na deštivé dny

Bez ohledu na to, jak důkladně si rodinnou dovolenou naplánujete, počasí zatím ovlivnit nelze. Naplánujte si proto program i na dny, kdy počasí nebude podle vašich představ. I v obytňáku můžete dělat spoustu zajímavých aktivit. Přibalte si s sebou karetní a deskové hry, omalovánky nebo knihy pro děti. Poslechněte si rádio nebo CD a hádejte písničky. A nezapomeňte si přibalit i něco pro vás. :)

 

Přizpůsobte jízdu dětem

Pomalejší cestování bývá s dětmi nejlepší, bez ohledu na typ dovolené. Pokud nevíte, na jak dlouho své děti zabavíte, dopřejte jim mezi jízdou dostatečné přestávky. Přeci jen vidí tolik nových věcí, takže dát jim větší prostor na průzkum místa není vůbec od věci. Připravte jim na cestu také dostatečné množství svačin a tekutin.

 

A teď to nejdůležitější nakonec. Bavte se, relaxujte a užívejte si. :)

 

Login